
Ingredients:
Calamars petits, carn picada de porc, ou dur, pebrot escalivat, ceba, tomàquet, alls, oli d'oliva (si pot ser de La Llacuna), llard de porc, vi blanc sec, sal i pebre. Per la picada: ametlles torrades, all, xocolata i una llesca petita de pa torrat.
Elaboració:
Barrejar la carn picada, el pebrot, l'ou dur i les potes del calamar i tot seguit farcir els calamars i tancar-los amb un escuradents. Salpebrem els calamars. En una cassola de fang o millor una de ferro colat hi posem oli i llard de porc. En fred hi posem una ceba mitjan en juliana, un tomàquet, una "cabeça" d'alls, els calamars i un raig de vi blanc. Ho tapem i fem arrencar el bull. Quan comença a bullir abaixem el foc. Si sobra farciment l'afegim a la cassola. Deixem que vagi fent vigilant que no s'enganxi. Quan falti poc hi afegim la picada.
Nivell de dificultat: 6
Recepta de Maria Teresa Gelpí