Ingredients:
1/2 g de mongetes del ganxet, 1 os de pernil, 1 pastanaga, 1 patata grossa, 1/2 col, cansalada biada, botifarra negra, fideus, arròs, aigua i sal.
Elaboració:
Posem en remull les mongetes del ganxet la nit anterior. Les posem a l'olla (millor si és de terra) en fred i fem bullir a poc a poc. Afegim l'os de pernil. Quan gairebé estiguin cuites afegim sal. Separem les mongetes per altres àpats. Utilitzem el suc i un grapat de les mongetes per fer l'escudella. Afegim la pastanaga, la patata, la col i la cansalada a daus i ho fem bullir. Quan estigui a punt hi posem un grapat d'arròs i més tard de fideus. Quan falti poc per la cocció de la pasta hi tirem la butifarra negra. Rectifiquem de sal i a ataula.
Nivell de dificultat: 4
Recepta de M.Teresa Gelpí
1/2 g de mongetes del ganxet, 1 os de pernil, 1 pastanaga, 1 patata grossa, 1/2 col, cansalada biada, botifarra negra, fideus, arròs, aigua i sal.
Elaboració:
Posem en remull les mongetes del ganxet la nit anterior. Les posem a l'olla (millor si és de terra) en fred i fem bullir a poc a poc. Afegim l'os de pernil. Quan gairebé estiguin cuites afegim sal. Separem les mongetes per altres àpats. Utilitzem el suc i un grapat de les mongetes per fer l'escudella. Afegim la pastanaga, la patata, la col i la cansalada a daus i ho fem bullir. Quan estigui a punt hi posem un grapat d'arròs i més tard de fideus. Quan falti poc per la cocció de la pasta hi tirem la butifarra negra. Rectifiquem de sal i a ataula.
Nivell de dificultat: 4
Recepta de M.Teresa Gelpí