divendres, 1 d’abril del 2011

PASTÍS DE VERDURES

Ingredients:
3 carbassons, 3 pastanagues, 3 porros, 3 cebes, 1 manat d'espinacs, 4 bledes, 4 ous, 1 vas de crema de llet, 1 gotet d'oli (si pot ser de La Llacuna), 125 g de formatge ratllat, beixamel,4 cullerades de mahonesa, orenga, sal i pebre.

Elaboració:

Sofregim la ceba, la pastanaga i el porro a rodanxes. Afegim el carbassó, les bledes i els espinacs. Quan estiguin ben sofregides les verdures hi tirem orenga, sal i pebre al gust. Ho deixem reduir. Ho treiem del foc, afegim la crema de llet i els ous i ho batem amb el minipimer.

Untem un motlle amb mantega i hi posem la barreja. Ho tapem amb film transparent i ho portem al forn al bany Maria a 180º i 50 minuts. Ho treiem del forn, ho deixem refredar i el tallem.

Hi tirem pel damunt la mescla de bexamel i mahonesa, el formatge ratllat i gratinem. Ho podem presentar amb tiretes de pastanaga i carbassó al vapor.

Nivell de dificultat: 8
Recepta de Carme Moreno